Deel dit bericht

Samenwerking 3X3Zwolle en 3X3 Unites brengt het beste van straatbasketbal naar Zwolle

Het doel van de nauwe samenwerking tussen 3X3Zwolle en 3X3 Unites is het bundelen van krachten voor een sterker geheel. Deze samenwerking brengt het beste van straatbasketbal naar Zwolle en creëert nieuwe kansen voor jongeren in de regio. Tijdens het finaleweekend van 3X3Zwolle, een evenement dat in 2024 voor het eerst wordt georganiseerd, zal 3X3 Unites de finale van de Street League regio Oost houden.

3X3Zwolle is toegewijd aan het organiseren van hoogwaardige basketbaltoernooien die niet alleen sportplezier bieden, maar ook de lokale gemeenschap versterken. Samen met 3X3 Unites wordt deze toewijding omgezet in concrete acties, waarbij jongeren in Zwolle worden opgeleid via het succesvolle Leader-programma van 3X3 Unites. Dit programma stelt hen in staat om levensvaardigheden te ontwikkelen en hun ambities te volgen.

In Zwolle hebben verschillende jongeren via dit programma betrokkenheid gevonden bij het organiseren van evenementen. Sommige leiders zijn opgeklommen van straatbasketbal naar de wereldtop, zoals Nesta, een inspirerend voorbeeld voor jongeren. De 3×3 Street League regiofinale is een waardevolle aanvulling op het 3X3Zwolle-toernooi en voegt een nieuwe dimensie toe aan het evenement.

De samenwerking tussen 3X3Zwolle en 3X3 Unites is al geruime tijd gaande. Naast het organiseren van evenementen en het ontwikkelen van innovatieve software (opleiding van jongeren), werken beide organisaties samen om de hardware van 3X3-basketbal naar een hoger niveau te tillen. Hun gecombineerde inzet belooft niet alleen spectaculaire toernooien, maar legt ook de basis voor blijvende groei van straatbasketbal in Zwolle en de omliggende regio’s.

We kijken uit naar een bruisend finaleweekend en naar het versterken van de urban sport gemeenschap!

Openingstijden feestdagen

3x3Zwolle:
11:00 tot 20:00