3x3 Zwolle

Passie voor 3x3 Basketball!

Wij zijn gepassioneerd over het organiseren van 3X3-basketbalevents die voor iedereen toegankelijk zijn. Onze evenementen staan bekend om hun hoge kwaliteit. Bij 3X3Zwolle draait het niet alleen om basketbal, maar ook om het winnen van unieke prijzen en het creëren van een hechte gemeenschap van liefhebbers.

Onze liefde voor 3X3-basketbal en Zwolle is wat ons drijft! Wij zijn gepassioneerd over deze urban sport, waar snelheid, tactiek en samenwerking centraal staan. Ons doel is om 3X3Zwolle op de kaart te zetten door fantastische 3X3-basketbalevents te organiseren waar iedereen welkom is. Of je nu speler of toeschouwer bent, jong of oud – bij ons vind je een plek om te genieten en deel uit te maken van onze community.

Onze missie

Onze missie is duidelijk en ambitieus: Wij creëren inclusieve en dynamische 3X3-basketbalevents waar iedereen zich welkom voelt. Bij 3X3Zwolle draait het om meer dan alleen basketballen; we brengen mensen samen voor pure vreugde, intensieve competitie en onvergetelijke momenten. Onze toernooien zijn een viering van sport en gemeenschap, met kansen om unieke prijzen te winnen en levenslange herinneringen te maken. Met een langetermijnvisie blijven we in Zwolle unieke basketbalevenementen organiseren, die spelers en fans inspireren en verbinden.

Eerste toernooi in 2024

In 2024 organiseren we ons eerste 3×3 basketball toernooi. Dit toernooi markeert een belangrijke mijlpaal in onze missie om 3×3 basketball terugkerend naar Zwolle te brengen en de gemeenschap te verbinden door middel van sport.

De toekomst van 3x3 in Zwolle

Bij 3×3 Zwolle zijn we vastbesloten om telkens vernieuwende evenementen te organiseren. We streven ernaar om unieke locaties in de regio te ontdekken en ons aanbod uit te breiden, zodat iedereen de kans krijgt om het plezier van 3×3 basketball te ervaren.

Bij 3×3 Zwolle gaat het om meer dan alleen basketball. Het gaat ook om de gemeenschap, groei en passie. We hopen jou binnenkort te verwelkomen bij een van onze evenementen en samen te genieten van het spel waar we zo aan verknocht zijn.

Wij willen Zwolle prominent op de kaart zetten in de Nederlandse urban sports wereld. Door aandacht te geven aan de ontwikkeling online op social media, maar ook door mond tot mond reclame op straat. Overal in Nederland worden toernooien georganiseerd, veelal door de Nederlandse Basketball Bond (NBB) maar ook door lokale partners. Wij zien dat Overijssel ondanks de grote vraag toch nog een beetje achterblijft. Super jammer natuurlijk, maar verandering komt eraan!

Zes 3x3 Courts bij ZAC

Dankzij de creatie van zes 3×3 velden in Zwolle door de lokale basketbalvereniging Z.A.C. heeft Zwolle een unieke locatie. De ontwikkeling van deze hardware is toonaangevend en zorgt daarmee ook voor een unieke uitstraling. Daarom geloven wij dat Zwolle dankzij deze randvoorwaarden een uitgelezen mogelijkheid biedt om een grote stap te zetten op de urban sports kaart. Door de finale in Zwolle te organiseren moet het 3×3 Zwolle toernooi toonaangevend worden voor de rest van Nederland.

Maak kennis met de organisatie

De organisatie van 3×3 Zwolle bestaat uit 4 enthousiaste en ervaren personen die de passie voor 3×3 basketball delen:

Brian: Speelt sinds 2009 3X3-basketbal en heeft uitgebreide ervaring zowel als speler als in het organiseren van 3X3-toernooien. Daarnaast is hij  online marketeer.

Thomas en Pelle: Beide basketballers met een achtergrond in evenementenorganisatie. Ze brengen waardevolle expertise en creativiteit in om 3×3 evenementen te verbeteren.

Klaas: Ervaren 3×3 scheidsrechter met diepgaande kennis van het spel. Hij zorgt ervoor dat de toernooien eerlijk en professioneel verlopen.

Voor wie?

Het Zwolse 3×3 project is bedoeld voor basketballers van regionale verenigingen en basketballiefhebbers die graag buiten het clubverband hun basketballskills willen laten zien. Het doel is om hen kennis te laten maken met de dynamische wereld van 3×3 basketball. Een laagdrempelige snelgroeiende tak van de sport die zich kenmerkt door intensiteit en teamwork. 3×3 is een echte “urban sport”. Dat betekent dat het overal gespeeld kan worden en voor iedereen toegankelijk is. Ook de zogenaamde “wachtlijstjongeren” die graag lid willen worden van een club zijn welkom op deze toernooien.

Finale 15 & 16 juni in Zwolle

De start van het 3×3 Zwolle project is al in volle gang. We streven ernaar om ons eerste 3×3 toernooi in Zwolle te organiseren in juni 2024. Dit evenement is hopelijk het begin van een jaarlijkse traditie, waarbij we basketballers en trainers kennis laten maken met 3×3 basketbal. In het voorjaar haken de clubs in de regio aan met lokale open toernooien en op zaterdag 15 juni spelen we vervolgens de finales in Zwolle. We kijken ernaar uit!

Openingstijden feestdagen

3x3Zwolle:
11:00 tot 20:00