Deel dit bericht

Event 3×3 basketbal krijgt van iedereen dikke 10

BASKETBAL –  Een fijne sfeer, goed georganiseerd en veel en enthousiast publiek, zeker in de middag. Organisator Brian ten Bosch kreeg zaterdag en ook daarna nog de nodige credits over het eerste grote 3×3 basketbalevent in Zwolle. “Victorium leent zich prima voor een indoorevent als dit.”

(door Erik Riemens)

Want dat was de uiteindelijke locatie waar maar liefst 47 teams en 175 basketballers hun wedstrijden zaterdag afwerkten. Oorspronkelijk zou het toernooi plaatsvinden op de speciale 3×3 basketbalveldjes van ZAC bij HTC, maar vanwege het slechte weer werd er alsnog uitgeweken. Achteraf een prima keuze.
“Ik had contact met de basketbalbond en heb de afgelopen week heel veel op Buienradar gekeken. De ene keer leek het zaterdag alleen in de ochtend wat te regenen en ‘s middags niet. De andere keer was er juist sprake van erg veel wind en neerslag. Op woensdag heb ik alles doorgenomen met Dion Reijnen van Victorium en de dag erna is besloten om het toernooi alsnog te verplaatsen.”

Tenten

Niet alleen Brian, ook de deelnemers die uit binnen- en buitenland kwamen, waren vol lof over die binnenlocatie. “Victorium leent zich echt voor een indoorevent als dit. Je kunt prima zes veldjes maken, waarvan we er twee als centre court hadden aangemerkt. Ook hadden we de tenten gewoon binnen neergezet, waardoor heel duidelijk was, waar je de scores kon vinden en waar je moest tafelen.”
“Zeker tussen twee en drie uur, waarin zowel de Under 18 als de senioren in actie kwamen, was de zaal vol met ouders en andere belangstellenden en kregen we van de deelnemers ook terug dat het toen echt helemaal top was.”

In zes categorieën werd zaterdag volop gestreden. “Het niveau van de scheidsrechters was hoog en alle wedstrijden verliepen zonder incidenten. Ook was er in de meisjescategorie nog een Zwolse overwinning. En hadden we vijf winnaars bij de zogenaamde moneyball game (van grote afstand de bal in een keer in de basket gooien, ER), onder wie een jochie van twaalf jaar, die 50 euro kreeg en daar reageerde zijn moeder weer heel positief op op Instagram.”

Wintereditie

Als organisator keek Zwollenaar Brian, zelf speler bij LB ZAC, de dag na het toernooi alweer vooruit. “We willen ook een wintereditie organiseren, wederom in Victorium, zodat je twee 3×3 basketbalevents hebt. Eentje in de zomer buiten en in de winter binnen. Deze eerste editie was in ieder geval heel geslaagd.”

Bron: https://www.deswollenaer.nl/nieuws/sport/310826/event-3×3-basketbal-krijgt-van-iedereen-dikke-10

Foto: Hans Smit

Openingstijden feestdagen

3x3Zwolle:
11:00 tot 20:00